Izcīnīti Ventspils čempionu tituli

No 18. līdz 19.jūlijam tika aizvadītas atklātās starptautiskās meistarsacīkstes loka šaušanā “Ventspils čempionāts” un jaunatnes sacensības „Ventspils bulta”. Sacensību dalībnieku vidū bija Lietuvas izlases komanda kopā ar galveno treneri, kā arī 32 bērni no Latvijas klubiem un viesi Lietuvas klubiem. Kopumā sacensībās piedalījās 80 sportisti ar tradicionālo, neaprīkoto (barebow), olimpisko loku un kompaktloku no 11 klubiem.

Kompaktloka klasē zelta medaļas ieguvējs Donatas Jasas (Lietuva), ventspilnieks Vladimirs Tjutjukovs tika pie sudraba medaļas. Sieviešu konkurencē kompaktloka klasē par zelta medaļas ieguvēju kļuva Aleksandra Karēle, bet otrā vieta – Ksenijai Boļšakovai. Jaukto pāru komandas cīņā K.Boļšakova/V.Tjutjukovs – 1.vieta, A.Karēle/S.Meļeškevičs – 2.vieta.

Olimpiskā loka klasē par uzvarētājiem kļuva Lietuvas izlases olimpiskā loka šāvēji Dalius Macernis, Vidmantas Vaičekauskis un Adams Kovaļevskijs. No kluba “Odisejs” Artjoms Sidļeckis izcīnīja 5.vietu, bet Igors Skrebels – 8.vietu. Sieviešu konkurencē zelta medaļu ieguva Rimma Matvejeva (Rīga, Amazones), sudraba medaļa – kluba “Amazones” lokšāvējai Elīnai Lapsiņai un bronza daudzkārtējai Baltijas un Latvijas čempionei kompaktloku klasē Jūlijai Oleksejenko (Rīga, Atlantis). Ventspilniecei Jūlijai Gurinovičai 6.vieta. Jaukto pāru komandu cīņā pārliecinošu uzvaru izcīnīja Rimma Matvejeva/Igors Skrebels.

Ventspils loka šaušanas laukumā pirmo reizi notika sacensības tradicionālā loka šāvējiem. Šaujot no 30m attāluma par čempioniem kļuva Aleksejs Opolčenovs (Odisejs) un Dagnija Zitmane-Zihmane (Bandavas Strēlnieki), neprīkoto loku klasē Dace Lēvalde un Mārtiņš Vītols (Grobiņa, Curland). Ideja par neaprīkotā loka klases iesaistīšanu sacensībās nāk no sacensībām Jūrmala Open. Mēģinājums nenoliedzami bija veiksmīgs, jo šī bija lieliska iespēja mazāk pieredzējušajiem dalībniekiem izbaudīt lielu sacensību gaisotni. Loka šaušanas sacensībās ļoti veiksmīgi startēja iesācēji un bērni dažādas vecuma grupās un loku klasēs.

Sacensību organizētāji pateicas Ventspils pilsētas domei un Sporta pārvaldei par atbalstu sacensību organizēšanā.

Avize “Ventas balss”