Noslēgušās III Eiropas spēles

Eiropas spēles Polijas pilsētā Krakovā ir viens no 2023. gada galvenajiem sporta notikumiem arī loka šaušanā. Loka šāvēji ir piedalījušies visās Eiropas spēlēs kopš pirmā to izlaiduma. Šogad mūsu lielisko sporta veidu pārstāvēja Dāvis Blāze olimpiskā loka klasē, kurš vietu uz Eiropas spēlēm izcīnija šogad, Eiropas kausa posmā Lielbritānijā, un Jūlija Oļeksejenko kompaktloka klasē, kurai tika piešķirta “wild card” jeb zaļā karte.

Dāvim kvalifikācijā stabili 620+ punkti (konkrētāk 626) un ieņem 43. vietu, turnīrā jācīnās pret Šveices pārstāvi Florianu Faberu, kurš kvalifikācijā 22. vietā. Cīņa ārkārtīgi līdzīgi, principā pa punktam vien un visu izšķir shoot-off, kur tuvāk centram diemžēl Šveices sportista bulta – Dāvis sacensības noslēdz dalītā 33. vietā un ar to arī apsveicam!

Gods godam pirmās lielās olimpiādes tipa sacensības noslēgtas! Labi vien zināms, ka to sajūtu – šaut alternatīvo turnīnu lielā arēnā, kur visiem skats vien uz Tevi – aprakstīt nav iespējams un tā vispār nav joka lieta, tāpēc šis noteikti ir iedevis lielu sparu cīnīties tālāk 🙂

Jūlijai kvalifikācijā 647 punkti un ieņem 15. vietā, turnīrā jāstājas pretī Dānijas sportistei Tanjai Gellentien, kura kvalifikācijā 2. vietā. Cīņa bez liekiem pārsteigumiem – Tanja parādā savas augstas klases sportistes iemaņas un turnīrā sasniedz rezultātu 149 punkti no 150 iespējamajiem – Jūlija, protams, bez cīņas nepadodas, taču šoreiz par maz. Rezultātā dalīta 9. vieta un arī šis ir lielisks panākums, jo pirmo reizi Latvijas loka šaušanas vēsturē Eiropas spēlēs piedalījās kompaktloka pārstāve!

Noteikti jāpiemin kāds ļoti priecīgs notikums un ceram, ka tas palielinājis Baltijas loka šāvēju motivāciju un trenēties gribu – igauņu kompaktloku ģimenes zelta panākums: Lisella un Robins Jaatmas izcīna zelta medaļu kompaktloka klasē jaukto pāru disciplīnā!

Eiropas spēļu rezultāti loka šaušanā

Bildes meklējam LOK instagram profilā

Tiekamies nākamajās sacensībās!