Jarvakandi Open 2014

DSC02468m

2014. gada 23. – 25. augustā Igaunijā jau 45. reizi notika vasaras lielākās sacensības Baltijā – Jarvakandi Open 2014. Sacensībās veiksmīgi startēja arī SK Amazones komanda.

Sacensībās, kas tradicionāli pulcē spēcīgāko olimpiskā un kompaktloka sastāvu vasarā Baltijas valstīs, Latviju šoreiz pārstāvēja 6 olimpiskā loka šāvēji no SK Amazones. Veiksmīgu sacensību norisi palīdzēja nodrošināt mūsu pašu IANSEO eksperts Krišjānis Liepa.

Kvalifikācijas sacensībās veiksmīgi startēja Jānis Apsītis (319+307=626p.) un 2. vieta 28 dalībnieku konkurencē, zaudējot tikai Igaunijas rekordistam Martin Rist.  Ne mazāk veiksmīgi startēja Anete Kreicberga (298+302=600p.) ieņemot 3. vietu, zaudējot tikai Igaunijas izlases līderēm Reena Parnat un Laura Nurmsalu. Veiksmīgs starts arī Marinai Rjabkovai (4. vieta kvalifikācijā) un Dignai Ropiņai (266+289!=555p. – personīgais rekords).

Sestdienas vakarā eksperimentālā sastāvā cīņā devās vienīgā pilnā komanda – ar Dignu, Marinu un Jeļenu sastāvā. Ar augstākā līmeņa treneru palīdzību dāmas vispirms piekāpjas Jarvakandi komandai ar 2:6, bet tad varonīgā cīņā shoot-off uzvar Kalev komandu no Igaunijas un izcīna bronzu.

Svētdienas rītā cīņā dodas mix komandas. Ar 3. numuru kvalifikācijā izsētie SK Amazones sportisti un Latvijas rekordisti Jānis Apsītis un Anete Kreicberga aizcīnās līdz pusfinālam, kur zaudē Jarvakandi Ilves sportistiem. Pēc tam tiek izcīnīta pārliecinoša uzvara pār Vana-Voidu pāri un noslēgumā bronza. Mazāk veiksmīgi cīnās Inārs Dubkevičs un Marina Rjabkova, kuri ceturtdaļfinālā zaudē Vana-Voidu mix komandai un noslēgumā 5. vieta.

Svētdienas pēcpusdienā tiek aizvadītas turnīrcīņas. Jeļenai Kononovai zaudējums 1/8 finālā. Marina Rjabkova ceturtdaļfinālā zaudē Helena Saks. Digna Ropiņa veiksmīgi uzvar slaveno Katrin Virula no Igaunijas un tad sīvā cīņā ceturtdaļfinālā zaudē Anetei Kreicbergai, kas turpmāk pārspēj igaunijas līderi Lauru Nurmsalu un tikai finālā piekāpjas Reena Parnat – noslēgumā jūrmalniece Anete Kreicberga izcīna sudrabu.

Vīru konkurencē – Inārs Dubkevičs aizvadot pirmās sacensības ar jaunu Hoyt Formula loku vispirms sīvā cīņā uzvar Mike Gross un tad vēl sīvākā cīņā zaudē vecmeistaram un ilggadējam Igaunijas izlases dalībniekam Jaan Lott. Veiksmīgi sacensības aizvada Jānis Apsītis. Uzvarot somu Peltoniemi, lietuvieti Sigauskas un pusfinālā ar shoot-off vēl vienu somu – Ekholm tiek sasniegts fināls. Finālā diemžēl neveiksmīgs zaudējums labi pazīstamajam Jaanus Gross no Tallinas, un noslēgumā Jānim Apsītim no Jūrmalas sudrabs.

Kopumā starts vērtējams kā ļoti veiksmīgs. Arī vakara kultūras programma bija draudzīga un pozitīva – neiztrūka ne tradicionālo desiņu, ne mūzikas, ne bultu mešanas. Jāatzīmē arī spēkavīru un sievu konkurss, kur gan Inārs, gan Anete izcīna 2. vietas. Tāpat tika pieminēta arī Baltijas ceļa 25. gadadiena veidojot mazo Baltijas ceļu kopā ar lokšāvēju draugiem. Jāatzīmē, ka sākam eksportēt savas zināšanas – Krišjānis pilnībā nodrošināja sacensību rezultātu sistēmu, izpelnoties pozitīvas atsauksmes no organizatoriem.

Sacensību rezultāti šeit: http://www.ianseo.net/Details.php?toId=787

Dažas bildes zemāk:

DSC02383

DSC02388 DSC02403 DSC02431 DSC02436 DSC02444 DSC02449 DSC02458 DSC02460 DSC02464 DSC02468