XV Baltijas valstu atklātais čempionāts

FB_IMG_1433767782659No 5. līdz 7. jūnijam Salas pagastā norisinājās XV Baltijas atklātais čempionāts loka šaušanā. Tajā sacentās komandas no Igaunijas, Latvijas un Lietuvas. Pēc kvalifikācijas raunda, kurā šāva 2x 70m Raundu, vietu sadalījums un medaļnieki tika noskaidroti turnīrcīņās.

Vīriešu konkurencē olimpiskā loka klasē finālā satikās divi ļoti pieredzējuši loka šāvēji un labākais no viņiem bija Lietuvas pārstāvis Vladas Šigauskas, kurš izšķirošā cīņā ar 6:4 pārspēja latvieti Eduardu Lapsiņu (SK Amazones). Trešais uz pjedestāla kāpa igaunis Pearu Jakobs Ojamae. Un 4.vietā ierindojās vēl viens Latvijas sportists Kārlis Akots Gribulis.

Savukārt dāmām šajā loku klases konkurencē uzvarēja SK Amazones pārstāve Marina Rjabkova, finālā ar 6:2 pārspējot savu kluba biedreni Ievu Melli. Bronzu, cīņā ar vēl vienu Latvijas pārstāvi Jeļenu Kononovu, ieguva igauniete Sireta Luika.

Šaušanā ar kompaktloku vīriešiem labākais bija Lietuvas loka šāvējs Vilius Švedas. Subrabu izcīnīja Latvijas sportists Kaspars Elarts (SK Atlantis). Savukārt cīņa par bronzas medaļu norisinājās starp Lietuvas sportistiem Tomasu Lieki un Mantasu Masiuli – ar attiecīgi 133 pret 130 punktiem.

Jaukto pāru (mix) komandu sacensībās olimpiskā loka klasē spraigā cīņa pret Šigauskas/Oleksejenko ar shoot off zeltu izcīnīja Igaunijas komanda Ojamae/Parnat. Trešo vietā, arī ar shoot off izcīnīja latviešu komanda Jonasts/Melle, pārspējot savus tautiešus Lapsiņš/Lapsiņa.

Rezultāti

Fotogalerija