53. World Archery kongress

Pirms Pasaules para loka šaušanas čempionāta Nīderlandē notika WA kongress, kurā tika pieņemti vairāki svarīgi lēmumi. Kongress pulcēja 85 nacionālo federāciju pārstāvjus.

Svarīgākie lēmumi:

  • WA pasaules čempionāti telpās vairs netiks organizēti, lai varētu resursus novirzīt Pasaules telpu sērijai (Indoor Archery World Series), kura ir daudz populārāka.
  • Iepriekš loka šaušanas noteikumus bija iespēja mainīt tikai kongresā, kas notika gadā uzreiz pēc Olimpiskajām spēlēm, tas paliks kā noteikums Olimpisko un Paralimpisko spēļu disciplīnās, bet citi šaušanas noteikumi (piemēram, apvidus vai telpas), varēs mainīt jebkurā kongresā (likums stājas spēkā uzreiz).
  • Neaprīkotā loka klase tiek iekļauta lauka šaušanas (target archery) noteikumos. Līdz šim tā bija iekļauta tikai 3D un apvidus sacensību noteikumos, bet tagad tiek iekļauta arī telpu un lauka šaušanas noteikumos. Šīs izmaiņas notiek ņemot vērā neaprīkotā loka šāvēju pieaugošo dalību fiksēto distanču sacensībās, tas paver durvis potenciālo oficiālo rekordu fiksēšanai.
  • Tika veiktas arī vairākas izmaiņas Apvidus sacensību (Field) noteikumos, lai optimizētu sacensību formātu izslēgšanas turnīros.
  • Sīrija, Jordāna un Lesoto tiek uzņemta WA; Palau atjaunota; Libērija, Kiribati un Burkina Faso izslēgti no WA; Senegālai un Centrālāfrikas Republika tiek piešķirts pagarinājums, lai sakārtotu savu darbību; Ganai, Kuveitai, Mali, Norfolku salām, Ruandai un Togo izteikti brīdinājumi.
  • Labas pārvaldības principi – noteikti termiņi WA valdes locekļu darbam, konstitūcijā tiek iekļauti jautājumi par interešu konfliktu, aktīvākās federācijas tiks atalgotas ar lielākām balsstiesībām.

Lēmumi stājas spēkā 2020.gada 15.janvārī  (ja nav norādīts citādi).

 

Resursi: