Aktuālā informācija par ierobežojumiem sporta jomā no 7.aprīļa

2021. gada 1. aprīlī valdībā apstiprinātie grozījumi Ministru kabineta 2020. gada 9. jūnija noteikumos Nr. 360 “Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai” paredz, ka no 2021. gada 7. aprīļa, beidzoties Covid-19 dēļ Latvijā izsludinātajai ārkārtējai situācijai, sportā pamatā tiek saglabāts esošais regulējums, kas bija spēkā ārkārtējās situācijas laikā.

Sporta treniņa (nodarbības) norisei ārtelpās vienā treniņgrupā vienlaikus organizēti drīkst pulcēties ne vairāk kā 10 cilvēku (neskaitot sporta speciālistus un sporta darbiniekus) un netiek izmantotas ģērbtuves. Ja to pieļauj attiecīgās ārtelpas sporta norises vietas platība, vienlaikus drīkst norisināties vairāku treniņgrupu darbs, ja dažādu treniņgrupu plūsmas fiziski nepārklājas, kā arī tiek nodrošināta to darbības atsevišķa uzraudzība. Noteikumos uzskaitītie augstākā līmeņa sportisti arī turpmāk bez ierobežojumiem varēs trenēties gan iekštelpās, gan ārteplās. Tāpat saglabāts augstākā līmeņa sporta sacensību regulējums, vienlaikus to attiecinot uz visām starptautisko sporta federāciju sporta sacensību kalendārā iekļautajām sacensībām izlašu sportistiem vecumā no 15 gadiem. Ar 2021. gada 7. aprīli sporta norišu vietu darba laiks tiek pagarināts līdz plkst. 22.00.

Informējam, ka vienlaikus Izglītības un zinātnes ministrija ir izstrādājusi nākamo soļu tiesisko ietvaru sporta treniņu norisei ārtelpās un iekštelpās, ņemot vērā epidemioloģisko situāciju un sporta veidu specifiku, tomēr tā piemērošana būs atkarīga no saslimstības rādītājiem.

Avots: LSFP