Izcīnīti iekštelpu Latvijas čempionu tituli

Ieguvumi nule kā pagājušājā nedēļas nogalē noteikti ir vairāk kā zaudējumi (viens radiators šurp vai turp.. ☺), tāpēc ar lielu prieku Latvijas Loka šaušanas federācija var ziņot, ka pēc divu gadu pārtraukuma ir oficiāli atgriezies Latvijas Atklātais čempionāts telpās un sīvās cīņās no 19.-20. februārim Ventspils Olimpiskā sporta centra vieglatlētikas manēžā izcīnīti čempionu tituli 4 loku klasēs.

Kā jau ierasts – sākumā kvalifikācija no 18m. Pirmie uz līnijas stājās Garā loka un Neaprīkotā loka šāvēji –  atļausimies bez iedomības teikt, ka lielu pārsteigumu kvalifikācijā nebija: Neaprīkotā loka klasē dominēja AiM Archery pārstāvji Marina Rjabkova un Nikolajs Siņņikovs, Garā loka klasē vīriešiem titulētākais šīs loka klases sportists Kristaps Novads un nemainīgi sievietēm – igauņu pārstāve. Tikpat maz brīnumi arī turnīros – kvalifikācijas līderi nosargā savas 1. vietas un izcīna uzvaru sacensībās.

Pēc pirmās dienas apbalvošanas ceremonijas, pēc pašu izvēles sportistiem tika ļauts pašaut nepierastos, taču tik ļoti iecienītos 25m, kas neskatoties uz to, ka neiekļāvās Latvijas čempionāta kvalifikācijas ieskaitē, tika cienījami apmeklēti. Uz pjedestāla augstākā pakāpiena dominēja ārvalstu pārstāvji, vien Kompaktloka klasē vīriešu grupā, Neaprīkota loka klasē sieviešu grupā un Garā loka klasē vīriešu grupā virsroku ņēma Latvijas pārstāvji, attiecīgi – Vladimirs Tjutjukovs (Odisejs), Marina Rjabkova (AiM Archery) un Kristaps Novads (Savage Archers).  

Otrajā dienā par kāroto titulu sacentās Olimpiskā loka un Kompaktloka šāvēji, kur finālos bija redzama pati svarīgākā loka šaušanas sporta burvība: kvalifikācija ir tikai un vienīgi kvalifikācija un kāpējus uz pjedestāla izšķir tikai un vienīgi turnīri ☺ Vien Jūlijai Oļeksejenko (Atlantis) izdevās nosargāt pirmo vietu kvalifikācijā un beigu beigās izcīnot arī 1. vietu sacensībās. Dāvis Blāze (Odisejs) un Toms Strazdiņš (Ķekavas šautra) sacensību kvalifikācijā ierindojas 5. vietā, tomēr cīnoties caur shoot-ofiem un punkts punktā, abi sasniedza augstāko pjedestāla pakāpi. Olimpiskā loka šāvējai Līgai Ilona Deņisenokai (Amazones) gan pretējs rezultāts: 1. vieta kvalifikācijā, taču beigu beigās vien 2. vieta, taču čempiones tituls vienalga nosargāts.

Kā jau pienākas – oficiāla informācija par individuālajiem Latvijas čempionu ieguvējiem katrā loku klasē:

  • Neaprīkotā loka klase: Marina Rjabkova un Nikolajs Siņņikovs (AiM Archery)
  • Garā loka klase: Kristaps Novads (Savage Archers) un Līga Ilona Deņisenoka (Amazones)
  • Kompaktloka klase: Toms Strazdiņš (Ķekavas šautra) un Jūlija Oļeksejenko (Atlantis)
  • Olimpiskā loka klase: Dāvis Blāze (Odisejs) un Līga Ilona Deņisenoka (Amazones)

Paldies organizatoriem, atbalstītājiem un dalībniekiem!

Un visu lielākais paldies tiesnešiem – jūs esat vienkārši BOMBA!