Eiropas apvidus loka šaušanas zelts Ungārijā!

2023.gada 24.jūlijā, tika atklāts Eiropas apvidus loka šāvēju čempionāts (EFAC 2023), kas norisinājās Ungārijas pilsētā Sopronā, pie Austrijas robežas stundas brauciena attālumā no Vīnes. Sacensībās piedalījās sportisti no 17 valstīm, tai skaitā 15 no Igaunijas un pa vienam no Latvijas un Lietuvas. Mūsu valsti pārstāvēja Andris Kuzņecovs BB-C loka klasē.
Pirmajā šaušanas dienā daba sportistiem parādīja savu spēku. Jau no agra rīta lija stiprs lietus un, divu stundu laikā nolīstot mēneša normai, trases kļuva tik slidenas un bīstamas, ka organizatori nolēma pārtraukt sacensības. Izšāvuši tikai dažus mērķus un izlijuši caur cauri slapji, dalībnieki devās mājup, lai rīt atkal atgrieztos alpu pakājes trasēs. Jau pirmie iespaidi lika nojaust, ka sacensības būs ļoti interesantas un sarežģītas, jo mērķi izvietoti kalnainā apvidū.
Kopā sacensības noritēja 5 dienas – pēc plāna bija jāšauj divi Field raundi, divi Hunter raundi un viens Animal raunds, bet pirmās dienas Field raunda rezultāti izpalika.
Sacensību organizatori tiešām bija pacentušies izlikt trases pietiekoši sarežģīti un atbilstoši Eiropas sacensību līmenim. Pieredzes bagātie loka šāvēji atzīst, ka šīs trases ir grūtākās, interesantākās un sarežģītākās pēdējo vismaz 20 gadu laikā, kas loka šāvējiem sniedz īpašu gandarījumu, it sevišķi, ja sasniegtie rezultāti ir augsti.
Mūsu Andrim Kuzņecovam ir izdevies labot trīs Eiropas rekordus BB-C veterānu vecuma grupā (rekordi no 2011.gada) un rezultātā izcīnīta zelta medaļa. Apsveicam!