Latvijas čempioni noskaidroti Ventspilī!

04.-06.09.2023. Ventspilī SK Odisejs loka šaušanas laukumā (Pērkoņu ielā 13) norisinājās sacensības “Latvijas Atklātais čempionāts loka šaušanā 2023”. Sacensībās piedalījās – 48 dalībnieki no 11 Latvijas un 2 Lietuvas loka šaušanas klubiem, kuri 4 loku klasēs cīnījās par Latvijas čempiona titulu vīrieši un sievietes atsevišķi individuālā vērtējumā, kā arī jaukto pāru komandu konkurencē.

Šobrīd ir intensīvs sacensību periods, un vienlaikus norisinās vairākas dažāda līmeņa loka šaušanas sacensības gan Latvijā, gan ārvalstīs, kas noteikti ietekmēja dalībnieku skaitu.

Neskatoties uz samērā nelielo dalībnieku skaitu Latvijas čempionātā cīņas gan individuālā, gan komandu vērtējumā bija sīvas, un spriežot pēc kvalifikācijas un turnīrcīņu rezultātiem un rokādēm, galvenās cīņas katram sportistam bija pašam ar sevi.

Sveicam Latvijas čempiona titula ieguvējus:

individuālā vērtējumā:

  • Olimpiskais loks, sievietes –- Marta Runiškova – LAT-AMA Amazones
  • Olimpiskais loks, vīrieši – Inārs Dubkevičs – LAT-AMA Amazones
  • Kompaktloks, sievietes – Julija Oleksejenko – LAT-ATL Atlantis
  • Kompaktloks, vīrieši – Sergejs Meļeškevičs – LAT-ODI Odisejs
  • Neaprīkots loks, sievietes – Aija Čepule – LAT-AIM AIM ARCHERY
  • Neaprīkots loks, vīrieši – Raimonds Bērziņš – LAT-TEB Tebras loki
  • Garais loks, sievietes –Sanlija Aleksandra Ērkšķe – LAT-AMA Amazones
  • Garais loks, vīrieši – Arnis Lignickis – LAT-SAV Savage archer

komandu vērtējumā:

  • Olimpiskais loks – Marta Runiškova LAT-AMA Amazones un Inārs Dubkevičs LAT-AMA Amazones
  • Kompaktloks – Julija Oleksejenko LAT-ATL Atlantis un Sergejs Meļeškevičs – LAT-ODI Odisejs.

Visi rezultāti I@nseo

Fotogalerija (paldies Tomam Ābelim)

Sveicam Sanliju Aleksandru Ērkšķi ar lielisku sniegumu, kas kvalifikācijā ar rezultātu 427 punktiem ir labojusi Latvijas rekordu Garā  loka klasē sievietēm 30m raundā.

Latvijas Loka šaušanas federācija aicina Latvijas loka šaušanas klubus aktīvāk piedalīties Latvijas Loka šaušanas federācijas sporta sacensību kalendārā iekļautajās sacensībās, lai sacensību ietvarā varētu vērtēt klubu un vienlaikus arī Latvijas loka šāvēju reģistrā iekļauto atlētu sportisko līmeni. Katra sportista dalība sacensībās ir nozīmīga, lai palielinātos sāncensība / konkurence un līdz ar to arī paaugstinātos Latvijas atlētu sniegums un konkurētspēja starptautiskā mērogā. Atgādinām, ka informācijai par plānotajām sacensībām atrodama: https://archery.lv/lv/kal2023/.

Paldies tiesnešiem par novadītajām sacensībām un laukuma saimniekiem par infrastruktūras sagatavošanu. Visiem augstus rezultātus un uz tikšanos nākamajās sacensībās!