Jaunieši izcīna uzvaras un pieredzi Eiropas jauniešu kausa 1. posmā

No 15. līdz 24. aprīlim Bulgārijas pilsētā Sofijā norisinās 2024. gada pirmās starptautiskās jauniešu sacensības – Eiropas jauniešu kausa 1. posms. Latviju sacensībās pārstāv Romans Sergejevs un Dilans Gods-Romanovskis – abi jaunieši piedalīsies olimpiskā loka klasē katrs savā vecuma grupā: Romans – U21, Dilans – U18, kas attiecīgi nozīmē distanču atšķirību: Romanam cīņas notiks no 70m distances, Dilanam no 60m distances. Abiem puišiem līdzi kā delegācijas pārstavis devies Eduards Lapsiņš.

Kvalifikācijas diena veiksmīgi pavadīta – pirmais uz līnijas stājās Romans Sergejevs, kurš kvalifikācijā izšāva ļoti pieklājīgu rezultātu – 320 + 326 = 646 punktus, kas Romanu ierindoja 11. vietā. Papildus komentārs no Romana – sāka nervozi, taču beigās jau viss labi 🙂

Dilanam kvalifikācijā pavisam pavisam nedaudz zemāks rezultāts (nezaudējot pieklājīgumu 🙂 ) – 308 + 304 = 612 punkti un 33. vieta. Noteikti jāpiemin fakts, Dilanam šīs ir pirmās šāda līmeņa sacensības!

Nākamā dienā puišiem treniņš, kur pēc nostāstiem dzirdējām, ka esot bijis diezgan slapjš.. tā kā pavasaris lutina arī Bulgārijā, piedāvājot plaša spektra dabas izpausmes.

Turnīrus gluži kā kvalifikāciju pirmais uzsāk Romans. Pirmā cīņa ar Moldovas pārstāvi – diezgan pārliecinoša uzvara 6:2. Nākamā cīņa pret Izraēlas loka šāvēju – pēc divām sērijām Romans ir “sausā”, taču atradis iekšējo ticību un pārliecību par to, šīs nebūs cīņas beigas – atlikušos 3 setus Romans izcīna savā labā un  noslēguma rezultāts 6:4 un uzvara. Astotdaļfinālā Romans stājas pretī viens no viņa favorītvalsts pārstāvjiem (atsauce uz Pasaules čempionāta shoot-ofu 🙂 ) – francūzis. To Romans pārliecinoši atstāj vien ar 2 setpunktiem un arī šajā cīņā uzvara 6:2. Esam tikuši jau līdz ceturtdaļfināliem – tur pretī Itālijas pārstāvis un šoreiz cīņa nedaud neveiksmīgāka – Romans divas nedaudz zemāka rezultāta sērijas un galu galā zaudējums 2:6 un izcīnīta 8. vieta!!

Romana 1/24 cīņa

Romana 1/16 cīņa

Romana 1/8 cīņa

Romana 1/4 cīņa

Dilans turnīru uzsāk pēc pusdienām un pirmais pretinieks loka šāvējs no Slovākijas. Cīņa spraiga, taču dažas neveiksmes sērijās Dilanam nedod uzvaras setpunktos un rezultātā 2:6 zaudējums un 33. vieta pirmajās starptautiskajās sacensībās!

Dilana 1/24 cīņa

Esam veiksmīgi turējuši īkšķus, jo puiši ir ieguvuši lielisku pieredzi, lai jau pēc neilga laika līdzās vēl diviem Latvijas izlases pārstāvjiem cīnītos par olimpiskajām kvotām Vācijā, Essenē.