RIGA OPEN OUTDOOR 2012

Sestdien, 16.jūnijā, Mežaparkā, Ķeižermeža stadionā norisinājās sacensības loka šaušanā „Riga Open 2012”. Šogad sacensībās piedalījās 70 sportisti no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas. Šāda veida starptautiskas sacensības sadarbībā ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentu galvaspilsētā notiek jau otro gadu.

No rīta visi sportisti šāva kvalifikāciju, pēc kuras rezultātiem tika sarindoti turnīrcīņām. Katras turnīrcīņas uzvarētājs devās cīņā pret nākamo pretinieku, bet uzvarētājs no sacensībām izstājās. Finālcīņās par medaļām cīnījās Baltijas spēcīgākie lokšāvēji.

Olimpiskā loka klasē vīriešiem uzvaras laurus plūca pieredzējušākais Latvijas sportists Eduards Lapsiņš no sporta kluba Amazones, kurš uzvarēja kluba biedru Ināru Dubkeviču (6-0). Cīņā par trešo vietu igaunis Pearu Jakob Ojemae ar rezultātu 7-1 pieveica junioru Kārli Akotu Gribuli (Amazones). Sieviešu konkurencē pirmā vieta igaunietei Siretai Luikai cīņā pret lietuvieti Gerdu Pociunaite (7-1), bet par trešo vietu cīnījās divas Latvijas sportistes no SK Amazones un trešo vietu ieguva Līga Zommere cīņā pret Aneti Kreicbergu (6-4).

Kompaktloka klasē pirmo vietu izcīnīja ventspilnieks Viktors Avsjuks (Odisejs), kurš ar rezultātu 6-2 pieveica dobelnieku Jāni Jakubanecu (Amazones). Trešā vieta Kasparam Elartam (Atlantis) cīņā pret Eduardu Lapsiņu (6-0). Bet sieviešu konkurencē pārliecinoša uzvara Jūlijai Oļeksejenko (Atlantis) pret Veru Kočerginu (7-1), trešā vieta Jeļenai Oļeksejenko.

Tradicionālā loka klasē par pirmo vietu cīnījās Armands Vilisters (Free Wind Archers), pieveicot Eduardu Lapsiņu ar rezultātu 7-1, kurš šajās sacensībās piedalījās visās trīs loku kategorijās un tajās visās spēja ierindoties pirmajā četriniekā. Trešajā vietā Roberts Lācītis (Savage Archer), kurš cīņu pret Normundu Feldbergu (Stiegra) pabeidza ar rezultātu 6-0. Sieviešu konkurencē pirmā vieta Katarinai Vencjunai (Amazones) cīņā pret Olgu Lukšu (Fram) ar rezultātu 7-1, bet trešā vieta Agatei Zālītei (Amazones) ar 6-0 uzvarot Kristīni Šilkinu (Free Wind archers).

Sacensības notika korekti un laika apstākļi bija piemēroti. Sacensību rezultāti ir sekojošiKvalifikācijaTurnīrcīņas.

DSC03492