Noskaidroti Latvijas U21, U18 un U15 čempioni

Pagājušajā svētdienā (27.08.2023.) Ventspilī SK Odisejs loka šaušanas laukumā (Pērkoņu ielā 13) norisinājās sacensības “Latvijas Jauniešu čempionāts loka šaušanā 2023”.

Sacensībās piedalījās – 36 dalībnieki no 5 Latvijas šaušanas klubiem, kuri 4 loku klasēs par Latvijas čempiona titulu rekursīvā loka klasē U21, U18 vecuma grupā cīnījās puiši un meitenes atsevišķā vērtējumā, savukārt, rekursīvā loka U15 un kompaktloka klasē U18 un U15 puiši un meitenes vienā konkurencē.

Sveicam Latvijas jauniešu čempiona 2023 titula ieguvējus:

  • Rekursīvais loks U21 puiši – Romans SERGEJEVS LAT-AMA Amazones
  • Rekursīvais loks U21 meitenes – Lija Viktorija SEIBUTE LAT-AMA Amazones
  • Rekursīvais loks U18 puiši – Andrejs BALABANOVS LAT-AL Archery Liepāja
  • Rekursīvais loks U18 meitenes – Andželīna MOGOĻONA-GUTIERESA LAT-AL Archery Liepāja
  • Rekursīvais loks U15 puiši un meitenes – Anna PETRUŠINA LAT-AMA Amazones
  • Kompaktloks U18 puiši un meitenes – Aleks LIBAŅOVS LAT-ODI Odisejs
  • Kompaktloks U15 puiši un meitenes – Polina FROLENOKA LAT-ODI Odisejs

Šajās sacensībās piedalījās jaunieši, kuri kā līdzvērtīgi cīnās arī pieaugušo konkurencē un ir pārstāvējuši Latviju starptautiskās sacensībās, kā arī jaunieši, kuri ar loka šaušanu uzsākuši nodarboties pavisam nesen. Sportisti demonstrēja gan cīņassparu un savaldību, gan arī neviltotas emocijas par savu sniegumu.

Jāatzīst, ka šajās sacensībās turnīrcīņas bija ne mazāk saspringtas kā Latvijas čempionātā, ko apliecina fakts, ka vairāku godalgotu vietu uzvarētāji tika noteikti ar izšķiršāvienu. Kopumā ir gandarījums par sacensību norisi, atlētu sniegumu un atbildīgo attieksmi un kārtības ievērošanu, kā arī par tiesnešu ieguldīto darbu.

Vasaras sezona strauji tuvojas noslēgumam, tomēr arī iekštelpu sacensību plānojums ir ļoti intensīvs. Lai ikvienam izdodas uzlabot savu sniegumu un uz tikšanos nākamajās sacensībās!