Starptautiskā loka šaušana apturēta līdz 30.aprīlim

World Archery izpildkomiteja ir apturējusi visas starptautiskās sacensības un attīstības aktivitātes līdz aprīļa beigām saistībā ar COVID-19 uzliesmojumu. Atcelšana ietekmēs arī Tokijas 2020. gada olimpisko un paralimpisko spēļu kvalifikācijas procesu.

Daudzi turnīri jau bija atlikti pēc vietējo veselības iestāžu noteikumiem. Šis jaunākais lēmums skar visas pasaules ranga sacensības, tostarp šādas:

  • Pan American Championships – Monterrey, Mexico – 23-29.marts
  • Arizona Cup – Phoenix, USA – 3-5.aprīlis
  • Oceania Championships – Fiji – 5-9.aprīlis
  • European Para Championships – Olbia, Italy – 18-26.aprīlis
  • Veronica’s Cup – Kamnik, Slovenia – 24-26.aprīlis
  • Hyundai Archery World Cup stage 1 – Guatemala City – 20-26.aprīlis

Dažas sacensības tiks pārplānotas vēlāk gada laikā, bet jauni datumi tiks paziņoti tikai tad, kad uzlabosies pašreizējā situācija.

Amerikas čempionāti, Okeānijas čempionāti un Eiropas Para čempionāti bija visi Tokijas 2020. gada kvotu turnīriWorld Archery notiek diskusijas ar Starptautisko Olimpisko komiteju, Starptautisko Paraolimpisko komiteju un valstu federācijām par kvalifikācijas procedūrām šīs vasaras olimpiskajām un paralimpiskajām spēlēm.

Tiks izvērtēta COVID-19 uzliesmojuma ietekme un izrietošie kvalifikācijas procesa ierobežojumi, kā arī var tikt veiktas izmaiņas publiskotajā kārtībā. Jebkura līmeņa pasākumu organizētāji tiek aicināti sekot vietējo veselības iestāžu padomiem, vajadzības gadījumā pārtraucot vai atliekot pasākumus.

Plānotais 2020. gada Hyundai Pasaules Pasaules kausa otrais posms un Eiropas čempionāti, kas abi ieplānoti maijā Antaljā, šobrīd paliek kalendārā.

World Archery prezidents Prof Dr. Ugur Erdener: “Ir skaidrs, ka “COVID-19” uzliesmojums ir daudz nopietnāks nekā sākotnēji domāts, un mūsu uzmanība būtu jāpievērš tam, lai pēc iespējas ātrāk un efektīvāk pārvarētu šo pasaules mēroga veselības krīzi. Mēs lepojamies ar loka šāvēju kopienu un to, kā tā reaģē uz šo problēmu. Tāpēc, lūdzu, palieciet drošībā, gādājiet viens par otru un pēc iespējas ātrāk atgriezīsimies.”

Autors: World Archery